tisdag 30 juni 2009

Den synliga och icke synliga världen

Efter det fokus som var på Piratpartiet i EU-valet kan ingen som följde media under valspurten missat vad Piratpartiet kämpar för - grundläggande demokratiska rättigheter såsom integritet, rättssäkerhet, yttrandefrihet, meddelarskydd och mycket mer så undrar jag varför Bert Karlsson, Jan Guillou, Liza Marklund för att nämna några, rent ut sagt pratar i nattmössan om Piratpartiet.

Säregna intressen som styr? ja absolut är det så. På ett sätt kan jag förstå det, man ser om sitt eget hus, men det dessa personer inte förstår är att det måste man ändå alltid göra. Oavsett i vilken bransch man etablerat sig i. Det går inte att låsa sig fast vid gamla tillväga gångssätt när teknikens utveckling på datorer, mobiler & internet går så fruktansvärt fort fram. Den har för länge sedan passerats.

Visst kan man välja att stå kvar utanför, att promt göra som man alltid gjort, det man missar är då den osynliga tekniska världen. Eller så nosar man lite på den, man surfa runt lite, läser tidningar, löser korsord, söker nytt recept på trist falukorv, gör bankärenden och inget mer och tror att det är DET som är det alla gör på nätet, så har man missuppfattat det grovt, för det tillhör mer eller mindre allmänbildningen idag att "alla" gör dagligen lika mycket som man borstar tänderna.

Nej det handlar om att man lever ut, lever med, lever av och lever på internet. Det finns ingen begränsning av vilka möjligheter det finns med nätet. Ingen äger internet.
Det finns två världar som går bredvid varandra, skillnaden är att den ena syns den andra gör det inte. Om man hade kunnat se den tekniska världen som dagligen far runt i luften så hade det blivit trångt, väldigt trångt att röra sig utomhus.

Självklart måste lagar finnas för internet MEN och detta är befogat med ett stort men, dom måste anpassas till internets osynliga värld. Inte som nu, lagar från den synliga världen och tro att dessa två inte kolliderar. För det gör dom å det grövsta.

Man måste börja inse vad tekniken på och till internet möjliggör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar