tisdag 23 juni 2009

Norska FRA (FROST) brotts misstänkta

Ja, det är ju sååå säkert med statlig övervakning på alla medborgare. Det "dom" glömmer bort är att det är människor som öppnar mejlen och läser. En av dom satt och porrsurfade samtidigt (smart drag av en säkerhets person! t.o.m "vanliga" arb.givare kan lätt se var sina anställda varit) Norska Justiedepartementets e-post samt norska kungahusets har nu öppnats utan brottsmisstanke, men är det inte ok då? det är ju det statens FRA är till för, total övervakning av alla. Fast det är klart...den där övervakningen ska ju inte gälla alla förstås, inte maktens folk, bara det vanliga folket.

Klart man förstår den där säkerhets ansvarige som är tillsatt för att avlyssna oss alla vanliga, att det är ett förbaskat tråkigt jobb. Han piggnar till på porrsajter och när kåthetens begär gått över så kommer han på: ja jag går in i justiedepartementet och kungahusets mejl och läser så orkar jag vara vaken till arb.passet tar slut. Heja den statliga övervakningen *SARKASM*

-No Copyright-


"Tidningarnas Telegrambyrå (TT) - 13.06.2009 10:19

Den norska militärens säkerhetstjänst Fost beklagar att anställda öppnat e-post hos slottet i Oslo. Fosts ledning som på så sätt bekräftar läsningen av e-posten framför ursäkten i ett brev. Brevet blir samtidigt en del av norska kriminalpolisens bevismaterial i utredningen om eventuell olaglig övervakning av kungahuset och det norska regeringskansliet, skriver tidningen Verdens Gang. Den formella anklagelsen under utredningen är olaglig övervakning av elektronisk kommunikation. Fosts chefer hävdar i sitt brev att e-posten öppnats, sedan automatisk övervakning av e-postnätet varslat om post till och från misstänkta nätadresser.

Försvarsdepartementets statssekreterare Espen Barth Eide vill inte kommentera de senaste uppgifterna om övervakning av landets ledning:- Jag känner helt enkelt inte till alla detaljerna i de konkreta fallen.

Härvan blev känd tidigare i veckan när uppgifter kom ut om att regeringskansliet och statsminister Jens Stoltenberg kan ha utsatts för olaglig övervakning av den militära säkerhetstjänsten. Försvarsdepartementet polisanmälde misstankarna. Ett dygn senare kom uppgifter om att kungahusets e-post kan ha lästs av Fost.

Försvarsledningens ståndpunkt var tidigt att Fost inte gjort något fel och att polisutredningen sker för säkerhets skull. Fost avvisade på fredagen uppgifterna om intrång hos statsministern. Dataförbindelsen påstods vara krypterad så att den inte är möjlig att övervaka. Exempelvis är den datalinje statsministern hyr via försvarsdepartementet säkrad så att det inte är "tekniskt möjligt" för Fost att lyssna av den, hette det i ett pressmeddelande.

Men polisen har bekräftat att Fost är misstänkt för brott. Det har också visat sig att någon hos Fost åtminstone gått in i justitiedepartementets e-post. Avslöjandet skedde genom att Fost ertappat en medarbetare på departementet med att porrsurfa. Men Fost ska övervaka trafiken utan att titta närmare på själva innehållet i den. Så när säkerhetstjänsten rapporterade att den sett porrsurfningen avslöjade den sig själv, varpå myndigheten polisanmäldes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar