torsdag 25 juni 2009

Nu är det dax att göra sig osynlig på nätet

Första Ipred-fallet är avgjort. Fem ljudboksförlag vann striden mot internetoperatören Ephone som tvingas lämna ut ip-nummer på den - dom kunder som natten mot 1 April (då Ipred lagen trädde i kraft) körde filöverföring på några ljudböcker.

Nej det handlar inte om att man ska ha det gratis !! Det handlar fortfarande om att tekniken möjliggör att det går att kopiera och ladda upp, ner. Det är upp till dom som tillverkar att göra sitt material o-kopierbart och så länge dom inte ser till att göra det så kommer det alltid möjliggöra kopiering.

Istället bestämmer man att det är kriminellt och voila så slipper hela industrin ta ett eget ansvar för att se till så det inte går att kopiera av deras material. När ska polisen börja jaga folk på gatorna för att se om det är äkta eller kopierade Lewis folk har på sig? klockor, smycken, parfym, skor...det finns kopior precis överallt. T.o.m trädgårdsmöbler finns det kopior på från original designers.

Dra in hela militära styrkan och rada upp folket utomhus, syna deras kalsonger och se om det är äkta Björn Borg om inte, så slit av han dom. Är det kopia på Foppa toffeln? ta dom också och låt han stå byxlös och barfota. Rota igenom folks hem i jakt på allt som är kopior och lasta på i långtradare och bränn upp allt i en enda stor brasa. Där kommer ryka en hel del från IKEA.

Skillnaden är att med kopior på kläder, skor, möbler etc. så står det vinst intresserade bakom, det gör det inte för svensson som tankar hem en skiva för egen skull. Ingen utomstående tjänar några pengar på det. Var ligger logiken i detta??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar