onsdag 24 juni 2009

Piraterna på väg att segla in i riksdagen


Tecknare: Attila Toth
Piraterna på väg att segla in i riksdagen säger Aftonbladet. Ja för min del är jag inte förvånad, ett år innan riksdagsvalet att siffrorna pekar på det.
Fler och fler börjar förstå vad Piratpartiet står för och sakta börjar det sjunka in vad begreppet övervakning betyder när man plockar ner det i delar och inte bara ser det som ett ord, så där i förbifarten.

Det är skrämmande, väldigt skrämmande. Hur går det med vår yttrandefrihet när man vet om att man är övervakad, avlyssnad, registrerad på sin mobil, internet trafik, mejl konversation, msn, icq, pappers breven som kommer att registreras, inte ens den stationära telefonen är fri. Vad återstår? att skicka krypterade meddelanden? flaskpost? duvpost? ta cykeln och trampa iväg till den man vill prata med utan att storebror hänger över axeln för att lyssna, dokumentera.

Hade någon sagt nordkorea, Kina, Burma, Cuba hade det låtit åtminstone mer förståeligt då dom lever under en kommunistisk diktatur. Men i en demokratiskt land som Sverige, på 2000-talet.
Vart är Sverige på väg? Detta gör mig rädd.

Aftonbladets artikel om Piraterna som är på väg att segla in i riksdagen finns på länken här,
http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article5416116.ab

-No Copyright-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar