torsdag 9 juli 2009

Förbud mot privatpersoners online försäljning, skriv på för att protestera

Nu är EU tillsammans med ett gäng varumärkesinnehavare & tillverkare i farten igen, men nu gäller det att förbjuda nätförsäljning & köp för privatpersoner !!!!!!!!!!!!!!!

KÄMPA FÖR DIN RÄTT ATT KÖPA OCH SÄLJA ONLINE – SKRIV PÅ PETITIONEN

eBay och Tradera byggdes på den enkla idén att skapa en global handelsplattform där i stort sett vem som helst skulle ha möjlighet att köpa eller sälja i stort sett vad som helst. Nu hotas den idén av ett litet antal varumärkesinnehavare och tillverkare som försöker vrida tillbaka klockan och förhindra försäljningen av deras produkter på marknadsplatser på nätet och andra webbplatser i hela EU.

Vad som ytterst står på spel är din rätt som säljare att konkurrera rättvist på onlinemarknaden, och din möjlighet som köpare att göra bästa möjliga affärer från största möjliga varuutbud. Vissa varumärkesinnehavare hävdar att deras syfte är att förhindra att kopior av deras produkter säljs hos oss. Det argumentet är bara en rökridå.

Vi är stolta över vårt fortlöpande arbete med att hjälpa rättighetsinnehavarna att skydda sina produkter och att hålla vår webbplats fri från piratkopior. Deras verkliga syfte är att blockera all försäljning av deras produkter på andra webbplatser än deras egna – oavsett om produkterna är nya, begagnade, äkta eller kopior.

Vi uppmanar därför de europeiska lagstiftarna att revidera EU:s konkurrenslagstiftning så att dessa orättvisa handelsvillkor kan stoppas. Men vi behöver din hjälp för att få dem att agera. Om du vill delta i vår kampanj mot handelshinder på nätet klickar du på skriv på vår petition.

Med vänlig hälsning,
eBay och Tradera-teamen

Här kan du skriva på petitionen: https://secure.ebaycampaigns.com/sv/register/

5 kommentarer:

  1. Snabba reaktioner, du är den första jag sett som reagerat på detta.
    Vet du om det handlar det om ny EU-lagstiftning eller gammal?
    Tänkte på varför Tradera/eBay reagerar just nu.

    SvaraRadera
  2. Snabba reflexer, du är den första som jag sett reagerat på detta.
    Vet du om det handlar om ny eller gammal EU-lagstiftning?
    Tänkte på varför Tradera/eBay reagerar just nu.

    SvaraRadera
  3. "Vi är stolta över vårt fortlöpande arbete med att hjälpa rättighetsinnehavarna att skydda sina produkter och att hålla vår webbplats fri från piratkopior".

    Det där är det löjligaste jag har läst på flera år.

    tex. av märkesväskor, som säljs på tradera, är minst 90 % piratkopior, för det mesta till 99 %. Någon ensam äkta väska kan man hitta..

    Jag fattar mycket väl varumärksinnehavarnas känsla.

    Jag älskär märkesväskor&kläder, men skulle aldrig nånsin kunna tänkä mig köpä en kopia. NEJ.
    Toppenbra, om man på det sättet kan minska piratismen.

    Tradera har haft flera år på sig för att görä nägåt åt saken, men nej.
    "Mulberry Bayswater 100 % äktä läder"; = ( NEJ TACK!!!

    SvaraRadera
  4. Anonym: Ja jag reagerade också på det för nog finns det kopior på Tradera, (hur många srpinger inte omkring med kopierade "foppa" tofflor på sig)
    MEN det är ju inte det som är det viktigaste i sammanhanget utan rätten som privatperson få sälja, köpa online.

    SvaraRadera